Saaremaa kultuuri- ja spordijuhti ähvardab koondamine

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaad ja Muhumaad ühendav Väikse väina tamm.
Saaremaad ja Muhumaad ühendav Väikse väina tamm. Foto: Raigo Pajula.

Saare maavalitsuse kultuuri- ja haridusspetsialisti ähvardab seoses järgmise aasta riigieelarve vahendite olulise vähendamisega koondamine.

Kultuuriministeeriumi kultuuriväärtuste osakonna rahvakultuuri nõunik Eino Pedanik täpsustas, et jutt on lepingu ülesütlemisest praeguses formaadis, kirjutab Meie Maa.

Siseministeerium on saatnud kultuuriministeeriumile kirja, kus öeldakse, et seoses 2009. aastaks planeeritavate riigieelarve vahendite olulise vähendamisega ei ole võimalik maakondades tagada koostöölepingu punkti 2.3.1 täitmist. Selle punktiga aga pandi paika kultuuri- ja spordispetsialisti koht maavalitsuse juures.

«Saades aru majanduslikult raskest olukorrast, oleme me nõus, et erandkorras võib ka mõnda funktsiooni ühildada,» rääkis Pedanik, lisades, et paljud maakonnad on vaikselt juba seda teed läinud, et on ühildatud näiteks noorsoo- ja kultuuritöö valdkond.

Tema sõnul kutsutakse siseministeerium läbirääkimiste laua taha, et arutleda, mis tingimustel jääks see funktsioon maavalitsusse.

«Need inimesed teevad väga hästi oma tööd ja raske on ennustada, mis edasi saab,» sõnas maavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna juhataja Raivo Peeters. «Praegu on inimestel tööd küllaldaselt, aga kui see kanda ühele inimesele üle, siis sisuliselt tähendab see seda, et tööd tehakse nagu mingit augutäidet või formaalsust.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles