Börsile võib lisanduda uus tulija

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltic Horizon Fundi juht Tarmo Karotam.
Baltic Horizon Fundi juht Tarmo Karotam. Foto: Eero Vabamägi

Kui LHV aktsia noteerimist uue väärtpaberina Tallinna börsil pidid investorid ootama kuus aastat, siis järgmine aktsiate avalik esmaemissioon võib toimuda juba lähikuudel.

Siiski pole tegu mitte ettevõtte aktsiate avaliku emissiooniga, vaid kinnisvarainvesteeringute varahaldusfirma Northern Horizon Capital kavatseb börsile viia ühe oma fondidest. Northern Horizon Capital on peamiselt Soome ja Taani investoritele kuuluv kinnisvarainvesteeringute firma, mille hallatavate varade maht ulatub miljardi euroni. Kokku on ettevõttel kaheksa kinnisvarafondi, mis investeerivad peamiselt Skandinaavia maadesse ja teistesse Läänemere riikidesse ning ka Saksamaale.

Eestist juhitakse neist ühte fondi – Baltic Opportunity Fundi, mille fondijuht Tarmo Karotam ja praegused investorid kaaluvad fondiosakute noteerimist Tallinna börsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles