Iraan: USA astugu konkreetseid samme investorite julgustamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters

 Iraani välisminister Mohammad Javad Zarif kutsus laupäeval Ühendriike üles astuma konkreetsemaid samme julgustamaks investoreid islamivabariigiga äri tegema, vahendab BNS. 

«USA peab sellega seoses astuma tõsisemaid ja konkreetsemaid samme,»  ütles Zarif ühisel pressikonverentsil Uus-Meremaa ametivenna Murray McCullyga.

«Iraani ja teiste riikide majanduskoostööd takistasid USA vaenulikud poliitikad ja sanktsioonid,»  sõnas Iraani välisminister.

Euroopa pangad, kel on USA pinnal harud, ei ole kiirustanud Iraanis äritegevust taastama, kartes Ühendriikide sunnimeetmeid.

USA, EL, Prantsusmaa, Suurbritannia ja Saksamaa teatasid reedel ühisavalduses, et välisriikide pangad ja firmad ei tohiks hoiduda seaduslikust äritegevusest Iraaniga.

«Me ei seisa ees lubatud äritegevusel Iraaniga ,»  teatasid riigid ja EL. «Lisaks ei takista me rahvusvahelistel firmadel või finantsinstitutsioonidel Iraaniga äri tegemist seni, kuni nad järgivad kõiki asjassepuutuvaid seadusi.» 

Allikas: BNS

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles