Venemaa pidas kinni Baltimaade kaudu miljardeid välja viinud pankuri

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene panga Doninvest filiaal Rostovis Doni ääres. Pank jäi mullu tegevusloast ilma ja pankrotistus; selle üks omanik oli Alexandr Grigoryev.
Vene panga Doninvest filiaal Rostovis Doni ääres. Pank jäi mullu tegevusloast ilma ja pankrotistus; selle üks omanik oli Alexandr Grigoryev. Foto: Valery Matytsin / TASS

Moskvas peeti kinni Aleksandr Grigorjev, Vene ärimees ja mitme pankrotistunud panga kaasomanik, keda süüdistatakse Venemaalt Baltimaade ja Moldova kaudu ligikaudu 46 miljardi USA dollari väljatoimetamise skeemi juhtimises.

44aastane Grigorjev peeti kinni eelmisel reedel ühes Moskva restoranis, kus ta oli parasjagu kaaslasega  einetamas, vahendas Kommersant. Talle esitati süüdistus kahes pettuses, millega tekitati kahju kokku 105 miljonit rubla (1,5 miljoni eurot). Kohus lükkas tagasi Grigorjevi kautsjoni vastu vabastamise soovi.

Ajalehe teatel kahtlustavad uurijad Grigorjevit ka 60 panka ja 500 inimest hõlmanud ulatusliku kuritegeliku grupi organiseerimises ja juhtimises. Grupp viis Venemaalt ebaseaduslikult välja ligi 46 miljardit USA dollarit.

Skeemi tegevuse tulemusel läks osa panku pankrotti; mõned neist olid osaliselt riigi omanduses ning pankrotistusid pärast Grigorjevi saamist kaasomanikuks, nagu Zapadny ja Doninvest.

Suur osa rahast liikus Venemaalt välja väidetavalt Moldovas, Eestis ja Leedus asutatud variettevõtete kaudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles