Inspektsioon ja politsei Swedbanki krediitkaardijuhtumit ei uuri

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki teade klientidele krediitkaardi sulgemisest
Swedbanki teade klientidele krediitkaardi sulgemisest Foto: Kuvatõmmis

Politsei ja andmekaitse inspektsioon ei asu uurima eeslmisel nädalal ilmsiks tulnud juhtumit, kus Swedbank oli sunnitud sulgema sadade kleintide krediitkaardid, kuna nende andmes olid sattunud kurjategijate kätte.

«Antud juhtumi puhul reageeris pank ise operatiivselt, võttes koheselt kasutusele vastavad turvameetmed, et kaitsta klientide andmeid, mistõttu inspektsioon ei näe hetkel vajadust sekkuda,» ütles Postimehele andmekaitse inspektsiooni pressiesindaja Margit Liivoja.  

Liivoja sõnul inspektsioon tunnustab panga kiiret tegutsemist, samas aga hoiatab krediitkaartide kasutajaid oma kaardiandmete jagamise eest ebausaldusväärsetes ostukeskkondades.

Pangad on andmekaitse inspektsiooni tavapärase järelevalve sihtgrupp - nagu kõik teised ettevõtted ja asutused, mida teatud aja tagant kontrollitakse.

Ka politseiameti pressiesindaja Uku Tampere ütles, et kuna politseile pole juhtunu kohta avaldust laekunud, siis menetlust alustatud ei ole.

Sadasid Swedbanki kliente tabas möödunud reedel ebameeldiv üllatus, kui pank nende krediitkaardid pikemalt ette hoiatamata sulges.

«Turvalisuse huvides sulgesime ajutiselt teie krediitkaardi. Soovime asendada kaardi uuega,» oli sõnum, mille pank täna paljudele oma klientidele saatis.

Swedbanki klienditeenindusest öeldi ühele juhtunu ohvrile, et tema krediitkaardiandmed on sattunud kurjategijate kätte ning ööl vastu tänast üritati nende abil teostada kahtlaseid tehinguid. Seetõttu sulges pank kaardi ning pakkus kliendile järgmise nädala teiseks pooleks uut.

Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask ütles juhtunu järel Postimehele, et kliente, kes kuritöö tõttu oma kaardist ilma jäid, oli paarisaja ringis.

«Kahtlased tehingud tuvastas meie oma süsteem, mistõttu saime kohe jälile ja kaardid sulgeda enne, kui jõuti kahju teha,» märkis Siilivask.

Ta kinnitas, et pank vahetab klientidele krediitkaardid tasuta välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles