Hinnad langesid 0,3 protsenti

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexela tankla.
Alexela tankla. Foto: Andrus Eesmaa/Scanpix

Tarbijahinnaindeksi muutus oli augustis võrreldes juuliga -0,3 protsenti ja võrreldes eelmise aasta augustiga samuti -0,3 protsenti, teatas statistikaamet.

Kaubad olid 2014. aasta augustiga võrreldes 0,7 protsenti odavamad ja teenused 0,4 protsenti kallimad. Kaupade ja teenuste administratiivselt reguleeritavad hinnad on eelmise aasta augustiga võrreldes langenud 2,2 protsenti ja mittereguleeritavad hinnad tõusnud 0,3 protsenti.

2014. aasta augustiga võrreldes mõjutas tarbijahinnaindeksit enim mootorikütus, mille hind on aastaga vähenenud 14,4 protsenti. Suuremat mõju indeksile avaldas veel elektri, soojusenergia ja kütte 4,3protsendiline odavnemine, kus soojusenergia oli 4,5 protsenti ja kodudesse jõudnud elekter 3,8 protsenti odavam kui mullu samal ajal.

Kallinejatest oli suurim mõju indeksile alkohoolsetel jookidel, mis on aastataguse ajaga võrreldes kallinenud 7 protsenti. Eelmise aasta augustiga võrreldes on toidukaupadest enim kallinenud kuivatatud puuvili ja pähklid (26 protsenti), värske köögivili (26 protsenti) ja õunad (22 protsenti) ning odavnenud piim (14 protsenti).

Juuliga võrreldes mõjutas tarbijahinnaindeksit augustis enim samuti mootorikütus, mille hind langes kuuga 5,5 protsenti. Suurem mõju indeksile oli ka rõivaste ja jalatsite suviste soodusmüükide osalisel lõppemisel. Toit oli augustis 1 protsent odavam kui juulis, kusjuures värske köögivili odavnes 12 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles