Enamikul venemaalastest on rahakotis vähemalt 200 krooni

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene rubla.
Vene rubla. Foto: Peeter Langovits

Kolmandikul venemaalalstest on jooksvateks kuludeks taskus 500-1000 rubla (kuni 400 krooni), selgus idanaabri juures tehtud küsitlusest.

Ajaleht Vedmosti kirjutab superjob.ru küsitluse tulemustele tuginedes, et 23 protsenti küsitlusele vastanutest hoiab jooksvateks kuludeks rahakotis 1000-3000 rubla (kuni 1185 krooni) ning 21 protsendil on sularaha alla 500 rubla (vähem kui 200 krooni).

Kolm protsenti küsitluses osalenutest väitis, et ei kanna sularaha kaasas.

Vedomosti kirjutab, et vanusegrupiti taskuraha suurus ei erine. Nii tõdevad kuni 20 000 rubla suuruse sissetulekuga inimesed, et ei julge transpordivahendites paljaksvarastamise hirmus suuremat summat sularaha kaasas kanda. Kõrgema sissetulekuga inimesed ei näe aga suurema sularahasumma kaasaskandmisel mõtet, sest tasuvad suuremate ostude eest pangakaardiga.

Siiski tõdeb ajaleht, et kaugeltki mitte kõik venemaalased ei ole pangakaarti kasutama harjunud ning erilise umbusuga suhtuvad nendesse vanemaealised inimesed.  Lisaks ei ole ka mitte igas pealinna Moskva kaupluses võimalik pangakaardiga tasuda.

Venemaa statistikaameti andmetel oli riigi keskmine palk juuni lõpu seisuga 20 100 rubla ( 7940 krooni).

Superjob.ru küsitluses osales 3500 üle 18 aasta vanust inimest Venemaa seitsmest erinevast piirkonnast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles