ETEA: konkurentsiameti taastuvenergia toetuste analüüs on poolik

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Küllike Rooväli.

Eesti Tuuleenergia Assotsiatsiooni (ETEA) hinnangul tugineb täna konkurentsiameti poolt avalikustatud taastuvate energiaallikate toetuste skeemi analüüs tugineb poolikule informatsioonile ega tohi olla aluseks taastuvenergia toetuste taseme määramiseks tulevikus.


ETEA teatel on analüüsi aluseks võetud vaid väga väike osa olemasolevatest tuuleparkidest, mis on pealegi rajatud teistsuguses keskkonnas, kui tuleb ehitada Eesti taastuvenergia eesmärkide täitmisest puuduolevad tuuleenergia võimsused.

«Meil on täna Eestis 12 tuuleparki ning lisaks üksikud tuulikud, kuid konkurentsiamet võttis oma analüüsis neist aluseks vaid mõned vanemad tuulepargid ega arvestanud tulevikus rajatavate tuuleparkide projekte ja tänaseks muutunuid asjaolusid.

Näiteks on investeeringute kallidus võrreldes esimeste tuuleparkidega tõusnud 30 protsenti,» kommenteeris avaldatud uuringut ETEA tegevjuht Tuuliki Kasonen-Lins.

Tema sõnul ei saa seetõttu selle uuringu põhjal teha kogu sektori tulevikku puudutavaid laiapõhjalisi üldistusi ega olulisi otsuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles