USA toornafta hind kukkus alla 50 dollari

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nafta puurplatvorm Norra ranniku lähedal.
Nafta puurplatvorm Norra ranniku lähedal. Foto: AFP

Eile õhtul kukkus USA toornafta hind kauplemises alla märgiliseks peetud taseme 50 dollarilt barrelist.

Eilse viieprotsendilise languse järel kosus hind pisut ja tõusis öösel üle 50 dollari, kuid on nüüdseks vajunud taas alla, kaubeldes tasemel 49,43 USA dollarit barrel.

Ka Brenti toornafta hind kukkus eile allapoole 53 dollari taset, praegu kaupleb Brent tasemel 52,33 dollarit barrelist.

Nafta hind kukkus järsult kui eile õhtul selgus, et maailma suurima naftatarbija USA reservid on kasvanud kolmveerand miljoni barreli võrra läinud nädalal. 2,13 miljoni barreli võrra kasvas destillaatide nagu diislikütus varu, 4,5 miljoni barreli jagu bensiini varu.

Investeerimispanga Morgan Stanley hinnangul jätkuvad naftaturul ületootmine ja probleemid, vahendas Bloomberg. Koos kasvava ekspordiga Iraagist ja Venemaalt ulatub ületootmine päevas kahe miljoni barrelini, hindab naftatootja Katar.

«Keegi ei taha vähendada varusid, kui tugev dollar märgib negatiivset rolli ja Euroopas süveneb kindlusetus,» ütles Bloombergile Hyundai analüütik Will Yun. «Isegi kui hind kukub alla 40 dollari, pole turg eriti üllatunud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles