Tõnu Palm: hea rahandusminister peab oskama öelda «ei»

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Palm.
Tõnu Palm. Foto: Peeter Langovits/Postimees
Nordea Panga peaökonomist Tõnu Palm kommenteeris Maris Lauri saamist rahandusministriks, et see leib ei ole kindlasti magus, sest kätkeb pidevat konfliktide lahendamist (huvide ristumise keskpunktis).
«Hea rahandusminister on ju see, kes peab oskama öelda eeskätt «ei» ja näitama kindlakäelisust,» ütles Tõnu Palm. «Seejuures on vaja säilitada piisav koostöö koalitsioonis ja muude koostöö partneritega,» lisas ta. 
Palmi sõnul on maanduse poolelt vaadatuna Eesti üheks selgeks tugevuseks kindlasti tugev riigirahandus ja aastaid tehtud investeeringud selle usaldusväärsusesse. 
«Eesti saavutatud AA- riigireitingut täna riikidele lihtsalt ei jagata. Seega on minuarust teatepulga üleandmisel põhjust tunnustada, et Jürgen Ligi sai hästi hakkama riigirahanduse korras hoidmisega,» toonitas Palm. 
«Soovin igati edu Marisele. Kahtlemata on hea kui poliitikasse naaseb värsket jõudu erasektorist ning antud juhul hea majandusspetsialist,» lisas ta.  
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles