Saksamaa ja Prantsusmaa tahavad eelarvepuudujäägiga liikmesriigid hääleõigusest ilma jätta

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse rahandusminister Chrstine Lagarde ja tema Saksamaa ametivend Wolfgang Schäuble pressikonverentsil.
Prantsuse rahandusminister Chrstine Lagarde ja tema Saksamaa ametivend Wolfgang Schäuble pressikonverentsil. Foto: SCANPIX

Saksamaa ja Prantsusmaa tahavad peatada ülemääraste eelarvepuudujääkidega kimbus olevate Euroopa Liidu liikmesriikide hääletusõiguse ning sätestada neile rahalised sanktsioonid.

Ühisavalduses märgivad Saksamaa ja Prantsusmaa, et poliitilisi sanktsioone nagu hääletusõiguse peatamine tuleks rakendada nendele riikidele, kes oluliselt ning korduvalt rikuvad kokkulepitud reegleid ja need sanktsioonid tuleks sätestada seadusemuudatustes.

Kahe riigi ettepanekud saadetakse Prantsuse rahandusministri Chrstine Lagarde’i ja tema Saksamaa ametivenna Wolfgang Schäuble allkirjadega Euroopa Liidu presidendile Herman Van Rompuyle.

Lagarde’i sõnutsi arutasid nad Schäubleg ka võimalikke finantsregulatsioone, mille ühe võimalusena peaks süüdlasriik eraldama teatud märkimisväärse summa deposiidina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles