Mais tõusis tööstuses enim elektrienergia hind

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustreeriv foto.
Illustreeriv foto. Foto: Albert Truuväärt / Linnaleht

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli 2014. aasta mais võrreldes aprilliga 0,7 protsenti ja võrreldes 2013. aasta maiga -0,5 protsenti, teatab Statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas mais võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning toiduainete tootmises ja puidutöötlemises, samuti hindade langus mäetööstuses.

2013. aasta maiga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus elektroonikaseadmete ja kütteõlide tootmises, samuti hinnatõus toiduainete tootmises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2014. aasta mais võrreldes aprilliga 0,2 protsenti ja võrreldes 2013. aasta maiga -2,5 protsenti. Eelmise kuuga võrreldes tõusid mais keskmisest enam elektrienergia (7,7 protsenti), turba- ja keemiatoodete hinnad, samas langesid metallide, jookide ja mootorsõidukite hinnad.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2014. aasta mais võrreldes aprilliga 0,2 protsenti ja võrreldes 2013. aasta maiga -1,4 protsenti. Eelmise kuuga võrreldes tõusid mais keskmisest enam elektrienergia, naftasaaduste ja rõivaesemete hinnad, samas langesid keskmisest enam põllumajandussaaduste ja metallide hinnad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles