Huvigrupid jätkavad võitlust käibemaksuseaduse muudatuste vastu

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EVEA.
EVEA. Foto: Meelis Meilbaum

Eesti väikeste ja keskmiste ettevõtjate esindusorganisatsioon EVEA kutsus tänaseks kokku huvigruppide esindajad, et taas arutada käibemaksuseaduse muudatusi.

Möödunud aasta detsembris arutasid esindusorganisatsioonid ühiselt rahandusministeeriumi poolt eelnõusid, mille kohaselt oleks pidanud ettevõtjad hakkama esitama 1000 euroste ostu ning müügiarvete kohta andmeid otse maksuhaldurile ning autodega seotud sisendilt sisendkäibemaksu mahaarvamist oleks piiratud 50 protsendiga.

Mullu võeti käibemaksu seaduse muutmise eelnõu menetlusest, sest see tekitas huvigruppides meelepaha, kuid nüüd on see oluliselt muutmata taas päevakavas. Endiselt on plaanis arvestada käibemaksutagastusest maha 50 protsenti sisendkäibemaksust. Natuke leevendust toob see, et enam ei kehti 2000-eurone piirmäär.

Koalitsioonipartnerid on ka 1000-euroste arvete eelnõu otse koalitsioonilepingusse sisse kirjutanud.

Eelnõu on taas riigikogu rahanduskomisjoni istungil käesoleva nädala neljapäeval ning sellest ajendatuna on EVEA täanseks kokku kutsunud 29 erinevat alaliitu ning esindusorganisatsiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles