Eestimaalased: ettevõtjad ekspluateerivad teiste tööd

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja.
Ettevõtja. Foto: SCANPIX

72 protsenti Eesti elanikke nõustub väitega, et ettevõtjad ekspluateerivad teiste inimeste tööd, selgus Eurobaromeetri uuringust.


Samas möönab 90 protsenti eestimaalastest, et ettevõtjad loovad uusi töökohti. 87 protsenti arvab, et ettevõtjad loovad uusi tooteid ja teenuseid, millest on kasu kõigile. Euroopa Liidus keskmiselt on need osatähtsused väiksemad.

2007. aastaga võrreldes on ettevõtjaid ekspluateerijaks pidavate  Eesti elanike osatähtsus kasvanud 9 protsendipunkti. See on üks suurimaid kasve ELis, kus praegu peab ettevõtjaid ekspluateerijateks keskmiselt 49 protsenti inimesi.

Eestist suurem on ettevõtjaid ekspluateerijateks pidajate osatähtsus ELi riikidest vaid Leedus (79 protsenti) ja Kreekas (77 protsenti). Kõige vähem on see Taanis (22 protsenti), Iirimaal (36 protsenti) ning Saksamaal (37 protsenti).

USAs peab ettevõtjaid ekspluateerijateks 31, Hiinas 44 ja Jaapanis 59 protsenti inimesi.

Eurobaromeeter küsitles täna avaldatud uuringu käigus inimesi 2009. aasta detsembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles