Tallinna börs tammub endiselt paigal

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: NASDAQ OMX Tallinn

Tallinna börsil jätkub juba neljandat kuud paigaltammumine, börsiindeks OMXT kahanes kuuga 0,07 protsenti.

Vähem kui protsendi võrra on terve kuuga börsiindeks liikunud nüüdseks juba neljandat järjestikkust kuud – oktoobris ja augustis kerkis OMXT indeks vastavalt 0,67 ja 0,12 protsenti, oktoobris kahanes 0,48 protsenti.

Kahanenud on ka kauplemisaktiivsus. Novembris sooritati meie börsil 3668 tehingut, mis on 1256 tehingut ehk veerandi võrra vähem kui eelmise aasta novembris. Tehingud on läinud siiski suuremaks, sest börsi käive on kasvanud kolm protsenti 12,13 miljoni euroni.

Novembris oli 10,65 protsendiga suurimaks tõusjaks naistepesu tootja Silvano FG aktsia. Aktsia käive oli 3,28 miljonit eurot, mis oli ka suurima käibega väärtpaber Tallinna börsil. Enam kui miljoni euro suuruse käibega olid novembris veel Olympic EG aktsia (3,1 miljonit eurot), mille hind kahanes kuuga 1,04 protsenti ning Tallinki aktsia (2,8 miljonit eurot), mis odavnes 0,83 protsenti.

Kokku oli novembris kuus tõusvat ja 10 langevat aktsiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles