Ansip ei näe põhjust tänavu makse tõsta

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip.
Peaminister Andrus Ansip. Foto: Marko Mumm/Scanpix.

Peaminister Andrus Ansip kinnitas eilsel valitsuse pressikonverentsil, et ta ei näe hetkel ühtegi põhjust, miks peaks riik tänavu eelarvet kärpima või makse tõstma.


«Praegu teada oleva informatsiooni põhjal kategooriline «ei»,» vastas Ansip küsimusele, kas sel aastal peaks eelarves hakkama mingeid vangerdusi ja kärpeid tegema või makse tõstma.

Peaministri sõnul ei näe ta praegu mitte mingisuguseid poliitilisi või tehnilisi takistusi Eesti liitumiseks eurotsooniga.

«Ma võin kinnitada ka seda, et ma olen rääkinud kõigi oma kolleegidega, Euroopa Keskpanga presidendiga, asjaomaste Euroopa Komisjoni liikmetega ja kõik nad kinnitavad ühemõtteliselt seda, et eurotsooni laienemine on eelkõige tingimuste täitmise küsimus.

Minu sügava veendumuse järgi on Eesti praeguseks täitnud kõik Maastrichti kriteeriumid jätkusuutlikul moel ja meil ei peaks olema mitte mingisuguseid takistusi eurotsooniga liitumiseks 1. jaanuarist 2011,» märkis Ansip.

Äripäeva uuris eile peaministrilt, kui tõenäoliseks peab viimane võimalust, et valitsusel tuleb hakata veel sel aastal riigieelarvet n-ö ringi tõstma, et mahtuda Maastrichti kriteeriumide raamidesse.

Leht tundis huvi, kas saatuslikuks võib saada sotsiaalmaksu laekumine, mida on tänavu esimeses kvartalis laekunud eelarvesse ca miljardi võrra vähem kui mullu samal ajal.

«Ma olen raskustes. Mis neil Maastrichti kriteeriumidel on pistmist selle sotsiaalmaksu laekumisega? Ja järgmisena, ma ei saa küll kuidagi aru, kuidas 24,4-protsendilist laekumist aastast loodetust siis pidada kehvapoolseks?

Millal veel on esimese kolme kuuga laekunud rohkem kui 24,4 protsenti?» vastas Ansip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles