Järjekordsed kliendid maadlevad IKEA mööblit tarniva firmaga

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IKEA logo
IKEA logo Foto: SCANPIX

Ehkki septembris tunnistas IKEA mööblit tarniv Eesti firma iExpress OÜ, et on oma õppetunni kätte saanud ning tarbijakaitseameti mustast nimekirjast eemaldatud, siis on tarbijakaitseameti kinnitusel endiselt kliente, kes ootavad suvel tellitud mööblit tänaseni.

Augustis lisas tarbijakaitseamet e-kaupluste musta nimekirja veebipoe iexpress.ee/ikeaexpress.ee, kust saab tellida IKEA mööblit ja mille omanik on Eestis registreeritud ettevõte iExpress OÜ.

Ameti põhjenduseks oli, et tarbijatelt laekunud kaebuste järgi ei tarni kaupleja inimestele tellitud kaupa. «Ettevõte viivitab kaebuste lahendamisega ning on jätnud vastamata ka tarbijakaitseameti kirjadele,» seisis tarbijakaitseameti teates. Samuti puudus firmal tarbijakaitseameti andmetel registreering majandustegevuse registris.

Septembris teatas ettevõte, et on mustast nimekirjast eemaldatud ning normaalne töörütm on taastunud. IKEAExpressi juhi Juhan Kuuskemaa sõnul oli viivituste keskseks põhjuseks puhkusteperiood Soomes. «Lühidalt öeldes oli see meie viga. Eeldasime Eesti kogemusest lähtuvalt, et ka Soomes toimuvad kõik tööprotsessid puhkustest hoolimata sama ajaga. Paraku see nii ei olnud. Meie ei osanud seda ette näha, kliente õigeaegselt võimalikest viivitustest informeerida ja probleeme piisavalt selgitada. Nüüd on see aga seljataga ning meie ühe kogemuse võrra targemad ning seeläbi ka paremad,» võttis Kuuskemaa septembris õppetunni kokku.

Lubab korda ajada

Siiski on lugejatel endiselt ettevõttega probleeme ning tarbijakaitseametisse on avalike suhete osakonna juhi Hanna Turetski kinnitusel laekunud kaks kaebust. Üks tarbija ootab kaupa juunist, teile juulist alates.

«Mõlema pöördumise osas on amet kontakteerunud ettevõttega, kes on lubanud asjad korda ajada oma klientidega. Ei ole välistatud, et ettevõte võib taas sattuda ameti musta nimekirja, kuid see selgub lähipäevil,» lisas Turetski.

Kuuskemaa olevat e-poe sekretäri kinnitusel hetkel välismaal. Pärast Kuuskemaaga kontakteerumist lubas sekretär eile, et juht helistab Postimehele tagasi, ent seda ta teinud ei ole. Ka ei vastanud ettevõte kirjale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles