Marina Kaas: naistel on kaks tööd korraga

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaas.
Marina Kaas. Foto: Peeter Langovits

Eesti väikeste ja keskmiste ettevõtete assotsiatsiooni (EVEA) president Marina Kaas ütles, et naistel jääb ettevõtlus pereelu kõrval tihti tagaplaanile ja seetõttu ongi neid juhtide hulgas vähem.


«Ettevõtlus on naise jaoks traditsiooniliselt teine töökoht, sest esimene on kodu ja perekond. Neid kaht pole sugugi lihtne ühendada ja tavaliselt üks kannatab,» lausus Kaas. Ta teab omast kogemusest öelda, et töö kipub pereelu segama, eriti kui tegu on juhtiva kohaga. «See tasakaal on väga habras, hea, kui seda leida õnnestub.»

Kaasi hinnangul sõltub rohkem siiski inimesest kui tema soost. «Mis puutub ettevõtte suurusesse, siis pole tõsi, et väikeettevõtluses naistel kergem oleks, pigem vastupidi. Suures ettevõttes on struktuur paigas ja kehtib kindel tööjaotus, väikeses tuleb sageli ühes isikus kõigega toime tulla, mis tähendab, et vastutust ja stressi on palju rohkem,» lausus ta.

Osa FIEdest on Kaasi hinnangul seda olude sunnil ja tegelikult on tegu töövõtjatega. Ta avaldas lootust, et see nähtus hakkab taanduma, sest FIEde elu on väga keeruliseks ja ebamugavaks tehtud. Kui õnnestub osaühingute kapitali miinimumnõuet alandada, nagu praegu plaanis, siis võib arvata, et paljud praegused FIEd hoopis seda teed lähevad.

Kaas avaldas lootust, et need muudatused toovad ettevõtlusse juurde muu hulgas ka praegusi koduperenaisi ja väikeste lastega kodus olevaid noori emasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles