ERR.ee: eksperdi hinnangul saab kinnisvaraarendus taas hoo sisse

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvaraeksperdi hinnangul ei kulu palju aega, kui kinnisvaraarendajatele jälle palju tööd jagub.
Kinnisvaraeksperdi hinnangul ei kulu palju aega, kui kinnisvaraarendajatele jälle palju tööd jagub. Foto: Ants Liigus/ Pärnu Postimees.

Ehkki kinnisvarahinnad on teinud läbi suure languse, leiab spetsialist, et juba poole aasta pärast võib kinnisvaraarendus uue hoo sisse saada.

Aasta algusest on Tallinna kesklinna korterite ruutmeetri hinnad kukkunud keskmiselt 4000 krooni, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kinnisvaraspetsialist Ain Kivisaar leiab, et hinnakäärid Tallinna kesklinna eksklusiivsete ja ebakvaliteetsemate korterite vahel suurenevad veelgi.

«Kui meil siin paar aastat tagasi kesklinna piirkonnas müüdi kortereid praktiliselt kõiki ühe ruutmeetri hinnaga, olenemata sellest, milline maja või korteri suurus on, siis täna võib see vahe olla 50 protsenti ja ma arvan, et see vahe suureneb veelgi,» lausus Kivisaar.

Tema hinnangul saab kinnisvaraarendus poole aasta pärast uue hoo sisse. «Kuna uusi projekte jätkuvalt ei alustata, siis jääb see valik järjest väiksemaks ja ma olen suhteliselt kindel, et lähema kuue kuu jooksul, selle aasta lõpus või järgmise alguses oleme vähemalt uute korterite turul jõudnud sellise tasakaalupunktini, kus arendajad leiavad, et on õige aeg taas hakata uusi projekte turule tooma ja ostjaid neile peaks jätkuma,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles