FIEsid kustutati registrist liiga usinalt

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

Jaanuaris kustutas maksu- ja tolliamet (MTA) maksukohustuslaste registrist kokku 8932 äriregistrisse registreerimata FIEt (füüsilisest isikust ettevõtjat), kelle hulka sattusid ka need, keda ei pidanuks kustutama.


MTA teatel sattusid kustutatute hulka ka need ligi 200 FIEt, kes olid aasta viimastel päevadel ümberregistreerimise avalduse esitanud, kuid kelle äriregistri kanne jäi jaanuari.

FIEd, kes jaanuari jäänud kande tõttu maksukohustuslaste registrist kustutati, ennistatakse esimesel võimalusel, hiljemalt tulude deklareerimise alguseks (15.02.2010). Samuti saadetakse kõikidele selle kohta ka personaalne teavitus, teatas MTA.

Amet täpsustab kõik FIEde andmetega seonduva äriregistriga täiendavalt üle, et olla veendunud, et kõik äriregistrile tähtaegselt esitatud avaldused on selleks ajaks läbi töötatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles