Enn Veskimägi: midagi head uuelt aastalt loota ei ole

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Veskimägi.
Enn Veskimägi. Foto: Mihkel Maripuu

Tööandjate keskliidu volikogu esimehe  ja  kaubandus-tööstuskoja juhatuse liikme, mööblitööstur Enn Veskimägi sõnul oli lõppev aasta raske ning midagi head pole loota ka uuelt aastalt.


«Hea oli see, et lõppev aasta tõi paljusid maa peale, halb aga see, et aasta iseenesest oli halb,» võttis Veskimägi 2009. aasta kokku. Kinnisvara ja ehitus said tema sõnul esimesena valusaid hoope, mööblitööstuseni jõudis aga kriis umbes kolmveerand aastat hiljem. «Eks ta sama lõtkuga hakka nüüd ka uuesti üles minema,» nentis ta.

Sellist buumi, nagu oli 2006-2007 Veskimägi sõnul kindlasti enam ei tule. Eelolev aasta tuleb tema hinnangul veel väga raske ja paranemist võib loota alles 2011. ja 2012. aastal.

Veskimägi sõnul ei näita töötute arvu jätkuv kiire kasv seda, et põhi juba käes oleks. Alles siis, kui töötute arvu kasv peatub, võib tema sõnul öelda, et hullemaks enam ei lähe.

Oma isikliku äritegevuse kohta ütles Veskimägi, et Eesti turg langes väga suurelt, kuid välisturgudel võis mõningast kasvu täheldada. «See, et eksport kasvas, on igal juhul positiivne,» tõdes ta ja lisas: «Neil, kes olid vahepeal jõudsalt laienenud, oli tagasilöök igal juhul suurem.»

Mis euro kriteeriumide täitmisse puutub, siis ütles Veskimägi, et ettevõtjad on selle nimel väga palju pingutanud. «Loodan, et valitsus järgib seda eeskuju ja astub esimeses kvartalis ka omalt poolt vajalikud sammud,» avaldas ta lootust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles