Hiina on masu ajal autofirmade paradiis

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maskiga jalakäija sudusel Pekingi tänaval. Hiinas on selle aasta 11 kuuga müüdud eelmise aastaga võrreldes poole rohkem sõiduautosid.
Maskiga jalakäija sudusel Pekingi tänaval. Hiinas on selle aasta 11 kuuga müüdud eelmise aastaga võrreldes poole rohkem sõiduautosid. Foto: AFP / Scanpix

Hiina sõiduautode müüginumbrid kerkisid novembris valitsuse turgutuspakettide toel 98 protsenti.


Hiina autotootjate assotsiatsiooni andmetel leidis endale läinud kuul omaniku 1,04 miljonit autot, edastab Bloomberg. Kui arvestada juurde ka veoautod ning bussid, oli kasv 96 protsenti ning kokku müüdi 1,34 miljonit sõidukit.

Sõiduautode müük on Hiinas juba viiendat kuud järjest ületanud 50 protsendi piiri ning muutnud riigi languses USA, Jaapani ja Euroopa turu kõval autotootjatele ainsaks oaasiks.
«Hiina on praegu automüüjate paradiis,» tõdes autotootjate ning investorite nõustamisega tegeleva Booz & Company vanemanalüütik Bill Russo.

Aasta 11 kuu kokkuvõttes on automüüjad Hiinas suutnud omaniku leida 12,2 miljonile sõidukile. See on eelmise aastaga võrreldes 42-protsendiline kasv. Sõiduautosid müüdi 9,23 miljonit ehk poole võrra mullusest enam.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles