Mähkmeraha läheb sportlastele ja filmimeestele

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mähkmete alandatud käibemaksumäära kaotamine tõstab nende lõpphinda tarbijatele.
Mähkmete alandatud käibemaksumäära kaotamine tõstab nende lõpphinda tarbijatele. Foto: Lauri Kulpsoo

Mähkmete käibemaksutõusust teenitava rahaga kavatseb valitsus tuleval aastal saata sportlasi olümpiale, aga ka rahastada Eesti filmitegijaid.


Rahandusministeerium teatas riigieelarve kolmandale lugemisele tehtud parandusettepanekus, et laste mähkmete käibemaksu soodustuse kaotamisega teenib riigikassa eeloleval aastal umbes 20 miljonit krooni lisaraha. Mähkmete käibemaks tõuseb järgmisel aastal üheksalt 20-le protsendile.

Teenitud rahast enamus läheb kultuuriministeeriumile. Kümne miljoniga toetab valitsus olümpiakomitee ettevalmistusi järgmisteks olümpiamängudeks. 7,5 miljonit krooni kulutavad ära kultuuriinimesed projektidele, mida riigieelarves lahti ei kirjutata.

2,5 miljonit krooni läheb Eesti Filmi Sihtasutusele rahvusvahelisteks projektideks.

Viimane Eesti riigi rahade toel tehtud film «Pangarööv» tekitas tõsise skandaali, sest enamik kriitikuid ei mõistnud, miks oli vaja kunstiliselt nõrka projekti riigi rahadega poputada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles