PwC: Kesk- ja Ida-Euroopa ettevõtted on põhipalku tõstnud

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PricewaterhouseCoopers.
PricewaterhouseCoopers. Foto: NOAH SEELAM/AFP

Värske PricewaterhouseCoopersi Kesk- ja Ida-Euroopa ettevõtete personalijuhtide uuringu andmetel on 54 protsendil küsitletud ettevõtetest töötajate põhipalk tänavu tõusnud.


2009. ja 2008. aasta võrdluses on 37 protsendil jäänud põhipalk samaks ning vaid 9 protsendil vähenenud. Põhipalkade tõusu tendents on kõige tugevam Poolas, Bulgaarias, Venemaal ja Rumeenias, kuid täheldatav kõigis uuringus osalenud riikides, välja arvatud Eesti (valimi väiksuse tõttu pole Eesti kohta võimalik täpsemaid andmeid esitada. Läti ja Leedu uuringus ei osalenud).

Uuringus esitatud küsimusele, millist muutust eeldate eeloleva 6 kuu jooksul oma ettevõtte töötajate arvus, vastas 42 protsenti, et töötajate arv jääb samaks; 31 protsenti, et töötajate arv suureneb ja 27 protsenti, et see väheneb.

Tööstusharudest oli suurim kallutatus töötajate arvu suurenemise poole IT ja kommunikatsiooni- ning finantsteenuste sektorites ja vähenemise poole tööstussektoris. Ettevõtete suuruse võrdluses ootavad töötajate arvu suurenemist valdavalt väiksemad, vähem kui 100 töötaja ning alla 10 miljoni euro aastakäibega firmad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles