Üle 60 000 inimese vahetas pensionifondi

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võitis Nordea, kaotas Swedbank.
Võitis Nordea, kaotas Swedbank. Foto: Väärtpaberite keskus

Möödunud perioodil otsustas 60 770 inimest vahetada oma pensionifondi, neist 28 460 vahetas senised pensionifondi osakud uue fondi vastu ning 32 310 suunasid ainult sissemaksed uude fondi. Pensionifondi vahetamise avaldusi võeti vastu oktoobri lõpuni, fondi vahetus jõustub 1. jaanuarist 2010.


Fondivalitsejate lõikes kasvas (suhtarvuna fondivalitseja klientidest) pensionifondide vahetamisega enim Nordea Pensions Estonia kliendibaas ja vähendas Swedbank Investeerimisfondid klientide hulk.

Swedbankist otsustas loobuda 28 773 (enim K3 fondist), SEBst 16 512 (enim progressiivsest fondist) inimest.

Fondivahetajate seas olid populaarsemad Progressiivse strateegiaga fondid, eelkõige Pensionifond LHV Maailma Aktsiad (lisandus 6 164 inimest) ja Nordea Pensionifond A (lisandus 4 422 inimest).

Praeguse korra kohaselt saab kogumispensioniga liitunu kord aastas muuta oma pensionifondi. Fondi on võimalik vahetada kahel viisil:

* Sissemaksete suunamisel uude fondi jäävad alles praeguse pensionifondi osakud, tulevased maksed laekuvad uude fondi, st pensionikontol hakkavad olema mitme erineva fondi osakud.
* Fondi vahetamisel vahetatakse kõik senikogutud ühe pensionifondi osakud valitud uue pensionifondi osakute vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles