Eluaseme müügi maksustamise laiendamisel on palju vastaseid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvaramüügi teade
Kinnisvaramüügi teade Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Rahandusministeeriumi kavatsust laiendada eluaseme müügist saadud tulu maksustamist kritiseerivad nii majaomanikud kui kinnisvarafirmad, maksumaksjate liit kõrvutab seda aga Eesti NSV tsiviilkoodeksiga.


Kui ministeerium üritab sellega püüda kinnisvaraspekulante, siis arvatavasti jäävad seaduse jõustumisel maksuameti hammasrataste vahele hoopis paljud sellised pered, kelle jaoks kinnisvaraga spekuleerimine on olnud küll kõige viimane eesmärk, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Eelnõu järgi saaks omanik tulumaksuvabalt müüa vaid ühe kinnisasja kahe aasta jooksul, ja ka sel juhul on tingimuseks sissekirjutus vähemalt 12 järjestikusel kuul.

«Teatavasti täna kehtiva regulatsiooni kohaselt peab eluase olema kasutuses kas põhilise või alalise elukohana ja sellest peaks piisama. Ma julgen väita et 99 protsenti eluasemetest müüakse selleks, et soetada uus,» ütles Eesti Kinnisvarafirmade Liidu tegevdirektor Tõnis Rüütel ning lisas, et riik peaks hoolitsema selle eest, et inimesed saaks seda teha võimalikult valutult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles