Fondivalitseja tagastas Gildi riskifondile 20 miljonit edukustasu

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Riskikapitalifondi Gild Arbitrage fondivalitseja otsustas täielikult loobuda fondist makstavatest tasudest alates 2008. aasta oktoobri algusest kuni selle aasta augusti alguseni.


Arvestades, et sellel perioodil kogunenud tasude summa vastab 2008. aastal fondivalitsejale AS GILD Fund Management makstud edukustasu summale, annab fondivalitseja tasudest loobumise läbi eelmise aasta edukustasu summas ligi 20 miljonit krooni fondile tagasi, teatas Gild Bankers.

2008. aasta oktoobri algusest kuni selle aasta augusti alguseni on fondi valitsemistasu küll raamatupidamises arvestatud, kuid mitte välja makstud.

Gild Arbitrage`i fondijuhi Tõnno Vähi sõnul on tasudest loobumise otsus osa edukast võlakirjaemissioonist. Eelmisel nädalal lõppenud Gild Arbitrage`i võlausaldajatele suunatud võlakirjaemissiooni tulemusena konverteeriti 99 protsenti nõuetest Gild Arbitrage vastu 3 aasta pikkusteks võlakirjadeks.

«Fondivalitseja ei ole fondist maksnud tasusid juba augustist 2008 ja on kogu tööd finantseerinud sellel perioodil oma vahenditest,» ütles Vähi. «Oleme nüüd võlakirjaemissiooni tingimustes kokku leppinud kuludepõhise valitsemistasu alates selle aasta augusti algusest.»

Fondi esimene võlakirjaemissioon, mis kuulutati välja 4. septembril, ebaõnnestus, sest ei saavutatud nõutud 95 protsendi suurust märkimiste mahtu. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles