Soome välisminister on mures Balti riikide majanduse pärast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Stubb
Alexander Stubb Foto: Reuters / Scanpix

Soome välisminister Alexander Stubb väljendas täna muret Balti riikide majanduse tuleviku pärast ning kutsus koostööle olukorra parandamiseks.

«Eesti, Läti ja Leedu olid 1990. aastate eduriigid,» ütles Stubb agentuuri STT teatel esmaspäeval Soome välisministeeriumis esinedes. «Nende kiire majanduskasv tugevdas usku tulevikku ja suurendas nende enesekindlust. See oli kasuks ka Soomele.»

Minister lisas, et nüüd langeb Balti riikide majandus kahekohaliste numbrite võrra ning kasvavad tööpuudus, vaesus ja kuritegevus.

Stubb ennustas, et olukord halveneb veelgi sügisese küttehooaja saabudes ja avaldas arvamust, et järgmise aasta alguses töötuks jääjad jäävad ilma ka hüvitistest.

Soome minister tõhutas koostöö vajadust Balti riikide abistamisel. Tema sõnul vajatakse Läänemere piirkonnas just nüüd uut aktiivset võrgustikku ja majanduskasvu toetavat strateegiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles