Swedbank: TeliaSonera pakkumise vastuvõtmine sõltub dividenditootluse hindamisest

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Telekomi kodulehekülg.
Eesti Telekomi kodulehekülg. Foto: .

Swedbanki analüütik Marko Daljajev lausus, et TeliaSonera pakkumise vastuvõtmine peaks sõltuma sellest, millisteks hindavad investorid ettevõttega seotud riskide ja dividenditootluse suhet.


Ehk teisisõnu, kas täna oodatav vähemalt 7,9-protsendiline pikaajaline maksudejärgne dividendidevoog, mis järgnevatel aastatel meie hinnangul kasvab, vastab investorite tootluse ootustele või mitte, ütles ta.


Daljajev tõdes, et TeliaSonera väljaostupakkumine 93 kroonise hinna pealt ületab Swedbanki sihthinda (86 krooni) 7,8 protsenti võrra.

Swedbanki viimase analüüsi pakutud dividendivahemikku arvestades on TeliaSonera poolt pakutud hinna dividenditootlus aastal 2009 vahemikus 7,9 - 11,2 protsenti. Dividenditootluse poolest on pakkumishind Kesk- ja Ida-Euroopa telekomiettevõtetega võrreldes mõnevõrra soodsam. Samas, Eesti Telekomi aktsia dividenditootlus on olnud ajalooliselt ka oluliselt madalamatel tasemetel ehk turg on hinnanud riske madalamalt, märkis Daljajev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles