Ligi eelarvearutelust: tänavune majandusprognoos tekitab frustratsiooni

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Valitsuskabinet arutas täna õhtupoolikul järgmise aasta riigieelarvet, rahandusminister Jürgen Ligi sõnul on suurimaks murekohaks tänavune kesine majandusprognoos.

Ligi ütles Postimehele, et täna saadi ülevaade rahandusministeeriumi koostatud majandus- ja eelarveprognoosist, eelarveläbirääkimiste tulemustest ja võimalikest otsustest, kuid minister rõhutas, et detailidesse laskuda ta veel ei soovi.

Ligi sõnul otsuseid täna vastu ei võetud, küll aga saadi mõtteainest edasiseks aruteluks. «Peamine, mis eelarve osas ootusi ei täida, on selle aasta majandusprognoos, see mõjutab järgmise aasta majandust ka,» ütles Ligi. «Ruumi lisataotlusteks tuleb alles tekitada, mingit oodatust suuremat majanduskasvu, mida alati loodetakse, ei ole, see kindlasti tekitab frustratsiooni.»

Muuhulgas saadi täna ülevaade ka avalike teenistujate palgaseisudest, kuid kellel tuleval aastal palgatõusu oodata on, Ligi veel öelda ei saanud.

Järgmisele eelarvearutelule koguneb valitsus tuleva nädala neljapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles