Moskva lennujaamade tollitsoone ummistavad mobiiltelefonid

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva Šeremetjevo lennujaama üks terminalidest
Moskva Šeremetjevo lennujaama üks terminalidest Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Moskvas Šeremetjevo ja Domodedovo lennuväljadel ootab karmistunud tollireeglite tõttu ülevaatamist sadu tuhandeid mobiiltelefone.


Ajalehe

Vedomosti

järgi hakkasid uued seadused, mille abil püütakse piirata salakaubavedu, kehtima Venemaa 19. juunil.

Nende järgi tuleb välismaalt sisseveetud mobiiltelefonid kõik ükshaaval üle vaadata. Praktikas tähendab see seda, et karbid tuleb avada ja kontrollida telefonide vastavust tehnilistele andmetele.

Mobiiltelefonide tootjate hinnangul halvasid uued nõudmised tolliametnike töö. Seni tegid nad pistelist kontrolli, rääkis ajalehele Nokia mänedžer Venemaal Viktoria Jerjomina.

Selle nädala kahe esimese päeva jooksul ei vaadanud ametnikud Šeremetjevo ja Domodedovo lennujaamades üle mitte ühtegi Nokia telefoni, rääkis ta.

23. juuni seisuga on sinna kuhjunud enam kui 440 000 Nokiat, mille kogusumma ulatub 30 miljoni euroni ja see suureneb sujuvalt.

Samsungi esindaja Dmitri Kuznetovi sõnul ootab tollis ülevaatamist enam mitusada tuhat toodangust telefoni.

Motorolal õnnestus eelmisel nädalal tollist läbi saata suur partii mobiiltelefone. Praegu ootab kontrolli mõnikümmend tuhat telefoni, rääkis firma esindaja Kirill Lubnin.

Nokia saatis riikliku tolliameti peadirektorile Andrei Beljaninovile kirja, milles soovitatakse 100-protsendise kontrolli asendamist pistelisega. Jerjomina sõnul oleks mõistlik vaadata üle näiteks iga kümnes telefon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles