Euroopa Kohus kaitseb Google’i otsingumootori senist korraldust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google tõenäoliselt ei pea hakkama otsingumootori tulemusi ja sisu kontrollima
Google tõenäoliselt ei pea hakkama otsingumootori tulemusi ja sisu kontrollima Foto: SCANPIX

Euroopa Kohtu juhtiv advokaat teatab, et Google ei pea eemaldama otsigumootori tulemuste seast isiklikku infot, mis võib isiku mainet kahjustada. Google’it ei saa sundida eemaldada otsingumootorist «kahjustavat» infot, mis on legaalselt postitatud mujale, arvab ta.

Euroopa Kohtu vanemnõunik ütles samuti, et Euroopa Liidu olemasolevates andmekaitset ja privaatsust käsitlevates seadustes ei ole «õigus olla unustatud» mõistet.

Juhtum algas sellega, et ühe Hispaania mehe vara müüdi oksjonil maha kuna ta polnud maksnud sotsiaalkindlustusmakse. Kümme aastat hiljem avastas mees oma nime guugeldades, et info ta maksmata maksudest oli avalikult leitav. Sarnaseid kaebusi on Hispaania kohtutele tulnud juba üle kahesaja. Google apelleeris juhtumi edasi Hispaania kõrgeimale kohtule ning praeguseks on juhtum menetlusel Euroopa Kohtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles