Silvano Fashion Groupi käive langes kolmandiku

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldnõel 2005.PTA kollektsioon, disainer Evelin Kattai
Kuldnõel 2005.PTA kollektsioon, disainer Evelin Kattai Foto: Marina Puškar

Silvano Fashion Groupi esimese kolme kuu käive oli 288,1 miljonit krooni, mis tähendab eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 32,8 protsendi suurust langust.


Konsolideeritud ärikahjum oli ligi 9 miljonit krooni, mis tähendab 2008. aasta esimese kvartaliga võrreldes 116,2-protsendilist langust, teatas firma börsile.


Üldine hulgi- ja muu müük langes 42,7 protsendi võrra, kusjuures jaemüük kasvas 3,8 protsenti. Jaemüügi osakaal kogu käibest suurenes 12,1 protsendi võrra ja jõudis 2009. aasta I kvartalis 33,4 protsendini kogu müügimahust.

Kontserni kolmekuulise perioodi müügikäibe brutorentaablus langes ja oli 41,4 protsenti (eelmise aasta samal perioodil 44,8), seda peamiselt jaemüügi käibe brutorentaabluse languse tõttu. Langust põhjustasid esiteks turunduskampaaniad, mille käigus pakuti allahindlusi eesmärgiga parandada nõudlust ja langevat käibekapitali taset jaemüügis, ning teiseks see, et kontsern ei saanud tõsta hindu kohe pärast kohalike valuutade devalveerumist Valgevenes ja Venemaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles