Rahapesuseadus muutub karmimaks

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majanduskriisi ajal kasvab oht, et raskustest firmasid kasutab maffia rahapesuks.
Majanduskriisi ajal kasvab oht, et raskustest firmasid kasutab maffia rahapesuks. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Rahandusministeerium saatis kooskõlastusringile rahapesu ja terrorismi tõkestamise seaduse muudatused, millega järelevalveorganid saavad uusi õigusi.


Nii saab rahapesu andmebüroo õiguse peatada finantsasutuste tegevus. Rahapesubüroo järelevalve all on laenukontorid ja muu säärane väiksema haardega rahalaenamine.

Nii pankade üle järelevalvet teostava finantsinspektsiooni kui ka rahapesu andmebüroo õigused kasvavad, muuhulgas karmistuvad vara arestimise sätted, et seda vajadusel hilisema kohtuprotsessi käigus oleks rahapesus süüdijäänult võimalik konfiskeerida.

Seaduseelnõu täpsustab ka eraisikust tegeliku kasusaaja vastutust.

Rahandusministri kohusetäitja Helir-Valdor Seeder märkis, et eelnõu olulisemaks mõjuks on majanduskeskkonna usaldusväärsuse ja läbipaistvuse tõus.

«Eesti kui investeerimiskeskkonna senise hea maine kinnistamine vähendab majanduskeskkonna riske ja aitab kaasa stabiilsuse suurenemisele,» märkis Seeder eelnõu seletuskirjas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles