Facebook kasvatas käivet ja kasumit

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki tegevjuht Mark Zuckerberg
Facebooki tegevjuht Mark Zuckerberg Foto: SCANPIX

Maailma suurimat sotsiaalvõrgustikku haldava ettevõtte käive tõusis käesoleva aasta esimeses kvartalis 38 protsenti 1,46 miljardi dollarini, kasumit teeniti 217 miljonit dollarit, mis märgib mulluse tulemusega võrreldes 58 protsendi suurust kasvu, kirjutab Bloomberg.

Facebooki tegevuskulud kasvasid aastaga 60 protsenti 1,09 miljardi dollarini, mis pole ka üllatav, kuna ettevõte on viimasel ajal palganud juurde hulgaliselt töötajaid ning paigutanud raha ka riistvarasse.

Suurt käibekasvu on vedanud mobiilireklaamid, mille osakaal kogu reklaamide müügitulust moodustas esimeses kvartalis juba 30 protsenti, kokku kasvas reklaamimüük aastataguse tulemusega võrreldes 43 protsenti.

Facebooki andmetel on sotsiaalvõrgustiku igakuiste aktiivsete kasutajate arv tõusnud juba 1,11 miljardi inimeseni, iga päev külastavad keskkonda aga 665 miljonit kasutajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles