Saksa valitsus kaalus Opeli võtmist eestkoste alla

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opeli logoga lipp.
Opeli logoga lipp. Foto: Reuters / Scanpix

Saksa majandusminister Karl-Theodor zu Guttenberg rääkis eile, et valitsus kaalub Opeli autotööstuse võtmist eestkoste alla ja firmale finantstoetuse korraldamist.


Selline variant läheb käiku juhul, kui Adam Opel AG praegused võimalikud ostukandidaadid ei esita 20. maiks konkreetsemaid pakkumisi, vahendas

Wall Steet Journal.

Valitsuse toetust läheks Opelil vaja juhul, kui emafirma General Motors pankrotistub enne Opeli müümist.

Saksa autofirma võimaliku omandamise üle peavad läbirääkimisi Itaalia kontsern Fiat ja konsortsium, kuhu teiste hulgas kuulub ka Kanada autotarvikutefirma Magna International.

General Motors peab 1. juuniks esitama USA valitsusele saneerimisplaani või muidu tuleb tal astuda pankrotikohtu ette. Opeli ja Briti firma Vauxhalli Euroopa äritegevuse müümine on üks selle plaani keskseid kohti.

Minister zu Guttenbergi sõnul tagaks riigi eestkoste alla siirdumine Opeli tootmise ja rahastamise müügiläbirääkimiste jätkumise ajaks.

Frankfurdi pangandusringkondade oletuste järgi saaksid riigile kuuluvad pangad päris lihtsalt korraldada Opelile vajalikku finantsabi.

GMi Euroopa üksuse direktor Carl-Peter Förster oletas intervjuus ajalehele Frankfurter Allgemeine Zeitung, et Opel vajab tegevuse jätkamiseks krediiti enam kui miljardi euro ulatuses.

Fiati plaan oma ja Opeli äritegevuste liitmiseks vajab 7 miljardit eurot või erinevate riikide garantiisid Opeli laenudele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles