Potisepp: toiduainetööstus on jätkusuutlik

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje Potisepp.
Sirje Potisepp. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Toiduliidu juht Sirje Potisepp ütles, et tööstustoodangu üldise suure languse taustal läheb toiduainetööstusel, mille maht vähenes märtsis 13 protsenti, suhteliselt hästi ja see on jätkusuutlik.


«Toit on ju esmatarbekaup, ilma milleta inimesed elada ei saa,» tõdes Potisepp.

Kolmapäeval toimunud aastakonverentsil tõdesid toiduainetööstuse juhid tema sõnul, et toidusektor tuleb majanduskriisist kiiremini välja kui mõni teine tööstusvaldkond ja drastilist tööhõive vähenemist ette näha ei ole.

Potisepa sõnul saavad toiduainetööstuse edule kõik inimesed kaasa aidata: «Poes käies tuleks tähelepanelikult vaadata, mida osta ja eelistada loomulikult meie oma ettevõtete toodangut. Iga sent, mis Eestisse jääb, on väga oluline.»

Põhiline toiduainetööstuse häda on Potisepa sõnul täna seotud eksportturgude äralangemisega. Venemaa, Läti, Soome ja Leedu turud on kõik suures languses ning sinna midagi müüa väga raske. Otsida tuleks uusi turge.

Potisepa hinnangul on riik teinud päris palju ekspordi toetuseks ja ligipääsi EASi toetustele on lihtsustatud. Abi loodetakse ekspordiabipaketi avanemisest. «Kui veel pangad laenukraane ka veidi rohkem lahti keeraks,» avaldas ta lootust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles