IRL on Padari pakutud maksutõusupaketi suhtes skeptiline

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: Peeter Langovits

IRLi peasekretär Margus Tsahkna ütles täna pärast eelarvepositsioonide arutelu valitsuskabinetis, et valitsuse prioriteet peab selgelt olema eelarve tulude ja kulude selliselt kontrolli all hoidmine, et säiliks töökohad.

Tsahkna on skeptiline rahandusminister Ivari Padari pakutud maksutõusupaketi suhtes, sest tema sõnul kaotaks selle jõustumisega keskmise kuusissetulekuga Eesti pere aastas täiendava maksukoormuse tõttu ühe kuu sissetuleku.

«Pere, kes saab igakuiselt 20 000 krooni kuus kätte, kaotaks Padari pakutud tulumaksutõusu ja töötuskindlustusmakse tõusuga 17 000 krooni aastas, mis on praktiliselt ühe kuu sissetulek. Sellele lisandub automaks ja sisuliselt ka maamaks, millega loodetakse riigieelarvesse koguda pool miljardit krooni,» sõnas Tsahkna.

Tema hinnangul toob sotside paketi rakendamine kaasa ka järsu töökohtade kadumise.

«Meenutan, et meie tööjõumaksud on asjatundjate arvates niigi liiga kõrged, maksude tõstmisel kasvab töökoha maksumus ning töökohti jääb riigis vähemaks, mitte ei tule juurde,» lausus Tsahkna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles