Majandusministeerium: kohtuasi on arusaamatu

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Priit Simson

Majandusministeeriumi pressiesindaja Rasmus Ruuda ütles, et Euroopa Komisjoni otsus Eesti kohtusse anda elektri ja maagaasi direktiivi rikkumise pärast, sest osa artikleid on mittepiisavalt ülevõetud, on arusaamatu.

«Komisjoni teatest ei lähtu, millised direktiivid täpsemalt on üle võtmata. Eeldame, et nii elektri- kui maagaasi seaduse puhul leidub võimalikke sõnastuslikke erinevusi võrreldes direktiividega või pole osa direktiivi sätete ülevõtmine olnud Eesti jaoks reaalset mõju omav. Nii näiteks ei ole meil täna gaasihoidlaid, mistõttu ei ole ka vastav tegevus üks-üheselt meie seadustesse üle võetud,» kommenteeris Ruuda.

Ruuda lisas, et riigil on aga keeruline rikkumismenetluse sisu kommenteerida, sest esimene võimalus süüdistustega tutvumiseks avaneb alles kahe kuu möödudes, kui esitatakse ametlik hagiavaldus kohtule. Komisjon on keeldunud eelnevalt süüdistuse sisu kommenteerimisest.

Ruuda märkis, et Euroopa Komisjon sunnib kõiki liikmesriike kolmanda paketi direktiive detailselt üle võtma. Seega ei puuduta aktsioon ainult Eestit ja on osa üldisest ELi poliitikast.

Trahvi otsustab kohus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles