Kaubandusfirmade maksejõuetuses on süüdi tarbijad

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ostukäru
Ostukäru Foto: freewebs.com

Maksu- ja tolliameti teatel on suurimad maksuvõlad jae- ning hulgikaubandusfirmadel. Kokku 1,5 miljardit. Süüdistada võib siin tarbijaid, kes firmadele piisavalt kasumit ei tooda.


«Jae- ja hulgikaubanduse sektori makseraskused on tingitud tarbimise vähenemisest - inimeste ostujõud on langenud ja ka ebakindlus tuleviku suhtes sunnib tarbimist piirama, seetõttu väheneb kaubandusettevõtete tulu ja tekivad makseraskused,» selgitas maksu- ja tolliameti pressiesindaja Annely Erm kaubandusfirmade maksejõuetust.

Küsimusele, kas tegemist on põhiliselt suuremate või väiksemate firmadega, jäi Erm aga vastuse võlgu ning märkis, et nii detailset ülevaadet, et saaks ettevõtete suurust välja tuua, pole neil koostatud. «Kuna see pole maksuhalduri töö seiskukohalt esmane ja kuna raskused on sektoris üldiselt, siis on võlglaste hulgas nii suur- kui väikeettevõtjaid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles