Novatoursi käive vähenes aastaga pea kaks korda

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liinibussi lagi on kaunistatud palmiokste ja sinise taevaga.
Liinibussi lagi on kaunistatud palmiokste ja sinise taevaga. Foto: Kiichiro Sato/AP

Reisikorraldaja Novatours esimese kvartali käive oli esialgsetel andmetel 37,7 miljonit krooni, mida on pea kaks korda vähem kui mullu samal ajal.


Kui eelmise aasta kolme kuuga sai ettevõte 71 miljonit krooni käivet, oli selle aasta esimese kvartali tulemus märkimisväärselt nigelam.

Novatours Eesti tegevjuhi Eero Vanaale sõnul oli esimene kvartal firma jaoks ootuspärane.

«Kui võrrelda eelmise aasta kolme esimest kuud ja selle aasta kolme kuud, on kogu lennundussektoris toimunud mahtude vähenemine. Ka Eesti tšarterturismi sektoris on reisijate arv vähenenud aastaga ligi kolmandiku võrra,» nentis Vanaale ja lisas, et puhkusereiside puhul kalkuleeritakse enda rahalisi võimalusi endisest rohkem ja valitakse mõni hinnaklassilt soodsam sihtkoht.

Novatours prognoosib üldise turulanguse jätku, reisikorraldajate arvu vähenemist Eesti turul ning elujõulisemate tegijate senisest suuremat paindlikkust ja leidlikkust klientide teenindamisel. Vanaale sõnul on Eesti tšarterturismi turul oodata olukorra stabiliseerumist mitte varem kui 2010. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles