EMT: 70 protsenti eelmisel aastal müüdud tahvelarvutitest kasutavad Androidi

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Androidi mõjuvõimu seekordsel Mobile World Congressil näitas ka lugematu hulk logosid, rohelisi mehikesi.
Androidi mõjuvõimu seekordsel Mobile World Congressil näitas ka lugematu hulk logosid, rohelisi mehikesi. Foto: AP/Scanpix

EMT teatas, et pea 70 protsenti tahvelarvutite müügist moodustasid möödunud aastal Android operatsioonisüsteemiga tahvlid, 2011. oli sama suur osakaal iOSi (iPadide) tahvlite käes. 

Mobiilset internetti toetavate tahvelarvutite müük operaatori poolt 2012.aastal kasvas võrreldes möödunud aastaga neli korda.

EMT seadmete müügi osakonna juhataja Ardi Ratassepa sõnul võib olukord sel aastal tänu müüki jõudnud Windowsi tahvlitele oluliselt muutuda.

«Windows tahvlid võivad pretendeerida 15-20 protsendi suurusele osale turust. Hetkel on nende osakaal müügist veel marginaalne, kuna tahvlid jõudsid müügile alles 2012. aasta lõpus. Tahvlite turg tervikuna võib sel aastal kahekordistuda», kommenteeris Ardi Ratassepp.

Keskmine tahvelarvuti ostja on 30-39 aastane (nii mees kui naine), kuid tahvelarvutid on populaarsed kõikides vanusegruppides. Ligi 5 protsenti eakatest (60+) on EMT-s tahvelarvutipaketiga liitunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles