Lugeja küsib: miks mõni suhkrupakk on teisest poole kallim?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhkrupakid poes.
Suhkrupakid poes. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

«Poeriiulil seisavad kõrvuti pealtnäha kaks sarnast tavalise suhkru pakki, millest ühe hind on euro ringis ja teine maksab 1.45. Millest nii suur hinnavahe?» soovib üks lugeja teada.

«Rimi kauplustes on tõepoolest müügil mitmes erinevas hinnaklassis suhkrut. Hinnalt kallim on pisut kvaliteetsem ja vastupidavamas pakendis,» selgitas Rimi pressiesindaja Katrin Bats. Ta lisas, et soodsam suhkur on pakendatud kilepakendisse ning mõeldud eelkõige hinnatundlikule kliendile.

Selveri pressiesindaja Annika Vilu sõnul erinevad hinnad kõikides tootegruppides. «Ka leivad, piimad ja viinad ei ole ühe hinnaga,» tõi ta näite.

Suhkur võib olla erineva kvaliteediga, erinevast toormest või pärit erinevatest riikidest. «Kõik need ja mitmed teised tegurid mõjutavad toote hinda. Näiteks roosuhkur on üldjuhul kallim kui peedisuhkur,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles