Taani stjuardessid lahkuvad SASist kümnete kaupa

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SASi lennukid Stockholmi Arlanda lennuväljal
SASi lennukid Stockholmi Arlanda lennuväljal Foto: SCANPIX

Skandinaavia lennufirma SAS kliendid loodavad firma ellujäämisele, kuna pileteid ostetakse enam kui enne pankrotikuuldusi, kuid taanlastest reisisaatjad jõudsid teisele arusaamisele.

Taani meedia andmetel on SASist sel nädalal lahkunud kümneid reisisaatjaid. Lahkumisavalduse on esitanud 73 stjuardessi, kuid ametiühingu oletusel pole see lõplik number, vahendas ajaleht Ekstrabladet.

Rootsis pole seni taolist massilist lahkumist täheldatud, kinnitab sealne ametiühing.

Tööajad ja –tingimused on muutunud nii karmiks, et nende ühendamine pereeluga on väga keeruline, rääkis stjuuardeid ja stjuardesse esindava ametiühing (CAU) aseesimees Jean Pierre Schomburg ajalehele.

Töönädal võib olla 47,5-tunnine ja tööpäev 13-tunnine ning seda, millal saab vaba nädalavahetuse, keegi ette ei tea, selgitas Schomburg esmaspäeval sõlmitud kollektiivlepingu tingimusi. Samal ajal tuleb teha tööd senisest väiksema palga eest.

Uudisteagentuur Reuters kinnitab, et teisipäeval ja kolmapäeval osteti SASi reisidele pileteid 70 protsenti tavapärasest enam. Nii suudab firma teha tasa pankrotihirmu põhjustatud kahjumit läbimüügi vallas, rääkis SASi allikas Reutersile. Lennufirma ise müüginumbreid ametlikult ei kinnitanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles