Leht: Taani valitsus valmistub SAS-i pankrotiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SASi reisilennukid
SASi reisilennukid Foto: SCANPIX

Taani valitsus teeb ettevalmistusi juhuks, kui Põhjamaade lennufirma SAS peaks minema pankrotti, kirjutab Taani Politiken.

Taani rahandusministeerium on valmistunud selleks, et SAS saab töötajatelt eitava vastuse oma säästukavale. Oleks vastutustundetu, kui valitsusel ei oleks omanikuna alternatiivseid tegevusplaane, ütles ministeeriumi allikas.

SAS-i töötajate ametiühingutel on pühapäevani aega säästuplaan heaks kiita. Taani piloodid on selle juba tagasi lükanud.

SAS-i pankrot läheks Rootsi riigile maksma 700 miljonit Rootsi krooni, mis oleks 40 protsenti rohkem, kui maksis Saab Automobile pankrot. Kahjum tuleks SAS-ile antud riigi tagatistest, kirjutab Dagens Industri.

Rootsis on pankrotistuva firma töötaja maksimaalne hüvitis 176 000 krooni. Kui kõik 4000 SAS-i töötajat peaksid saama selle summa, tuleks valitsusel palkadeks maksta 700 miljonit krooni. Koos tööandjamaksuga tõuseks summa üle miljardi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles