Galerii: Kalev palkas jõulude eel appi 50 inimest

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuna tellimuste arv on tänavu suurem, palkas Kalevi kommivabrik kommide pakkimiseks appi 50 lisatöölist.

Sel aastal toodab Kalev 700 tonni (ca 35 suure veoauto koormatäit) jõulumagusat, mis on viiendiku võrra rohkem kui mullu.

Jõulutooteid toodetakse paralleelselt tavatoodanguga. Kalevi kommunikatsioonijuht Ruth Roht ütles, et jõulukaup loodetakse valmis meisterdada kahe ja poole kuu jooksul.

«Tänase seisuga on meile laekunud 625 jõulutellimust nn jõuluklientidelt ehk asutustelt, firmadelt, lasteaedadelt, koolidelt. Esimene jõulutellimus tuli meile sel aastal juba 4. septembril,» rääkis Roht.

Kommunikatsioonijuhi sõnul valitakse kommipakkide sisu kommide populaarsuse järgi. «Lastele mõeldud kommipakid sisaldavad alati näiteks Draakoni komme. Mõni lapsevanem küll ütleb, et ma ei taha seda pakki, kus Draakoni komm sees on. Samas, kui meil siin näiteks ekskursioonigrupid käivad, siis tegelikult Draakoni kommid on laste jaoks ikka esimene valik,» rääkis Roht.

Arvuliselt toodetakse kommivabrikus kõige rohkem 20-grammiseid sussišokolaade (746 800 tükki). Kuivõrd Eestis elab ligi 200 000 alla 14-aastast last, saaks iga laps teoorias põske pista peaaegu neli sussišokolaadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles