Üle kolmandiku maailma rahvastikust kasutab internetti

Kalev Aasmäe
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internet.
Internet. Foto: SCANPIX

ÜRO allorganisatsiooni International Telecommunications Unioni (ITU) andmetel kasutab juba rohkem kui üks kolmandik maailma rahvastikust internetti.

Eelmisel aastal kasvas internetikasutajate arv püsiühenduste kasvu toel 11 protsenti üle 2,3 miljardi inimeseni, vahendab European Journalism Centre ITU raportit.

Samas aruandes toodi ära ka interneti maksumuse suur vahe arenenud piirkondade ja arengumaade vahel, näiteks tuleb osades Aafrika regioonides interneti eest maksta üle 20 korra rohkem kui Euroopas.

Odavaima internetiühendusega riikideks on ITU andmetel Macau, Norra ja Singapur, kõige rohkem maksab internetikasutamine aga Madagaskaris, Nigeris ja Togos.

Kalli püsiühendusega arenguriikides on üha kasvavaks trendiks aga mobiiltelefonidega internetis surfamine - väidetavalt lausa 32 protsenti internetikasutusest toimub arenguriikides läbi mobiilside.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles