Volkswagen: ilma riigi abita läheb osa autotootjaid pankrotti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswagen Golf GTI uus mudel Pariisi autonäitusel.
Volkswagen Golf GTI uus mudel Pariisi autonäitusel. Foto: SCANPIX

Saksa autokontserni Volkswagen (VW) juht ennustas Pariisi automessil, et kõik autotootjad ei suuda raskustega hakkama saada, kui riik neid ei toeta, kirjutab Bloomberg News.

VW majandusdirektori Hans Dieter Pötschi sõnul ohustab pankrot eriti väikseid autosid valmistavaid Lõuna-Euroopa firmasid.

VW peadirektor Martin Winterkorn lisas, et Saksa autofirmade juhtidel on kavas kohtumine Saksa valitsuse esindajatega. Saksamaal ei ole pärast Teist maailmasõda suletud ühtki autotehast.

Ka teised autofirmade juhid on autotööstuse hetkeseisu suhtes pessimistlikud, kirjutab Dagens Industri. Nad on seisukohal, et Euroopa autotööstuses on 20-25-protsendine ületootmine, mis toob neile suurt kahju.

Renault juht Carlos Ghosn ja Fordi juht Stephen Odell ei usu, et Euroopa kriisile leiduks mingi ühine lahendus.

«Poliitikutel tuleks tegelda majanduse stabiliseerimise ja kasvule pööramisega. Klientide tulevikuusk on kadunud ja see tähendab, et viie aastaga on ostmata jäänud kolm miljonit autot. Meie palve poliitikutele oleks, et nad ei takistaks Euroopa autotööstuse ümberkorraldamist,» ütles Stephen Odell.

Ta lisas, et Euroopa autotööstuse konkurentsivõime on nõrgenenud. Praegust kriisi tuleks ära kasutada selle parandamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles