Majanduskomisjon arutas rahasüsti Estonian Airile

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk
Estonian Airi lennuk Foto: Peeter Langovits / Postimees

Estonian Airi nõukogu esimees Erkki Raasuke käis täna riigikogu majanduskomisjonis rääkimas lennufirma plaanidest. Komisjoni esimehe Kaja Kallase sõnul arutati täna ka rahasüsti lennufirmasse.

Kallase sõnul tulid küsimused võimaliku rahasüsti kohta komisjoni liikmetelt, mitte Raasukeselt ametliku avaldusena, et lennufirma vajab rahasüsti.

Mida täpsemalt võimalikust riigiabist räägiti, ei soostunud Kallas aga ütlema, põhjendades, et lennufirma avalikustab oma plaanid siis, kui ise heaks arvab.

«Nõukogu esimees andis ülevaate sellest, mis on toimumas ja mis on tulevikuplaanid. Aga me kõik andsime vande neist asjadest mitte rääkida. Kui plaanid avalikuks tulevad, võib see ajada kõik vussi,» ütles majanduskomisjoni esimees.

Lennufirma jäi aasta esimeses kvartalis 14,9 miljoni euroga kahjumisse. Postimees on varem kirjutanud, et ettevõttel on tõenäoliselt otsas ka 30 miljonit eurot, mille valitsus mullu ja tänavu kahes osamakses ettevõttele andis, mistõttu on võimaliku uue riigiabi andmine taas päevakorral. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles