Uus Maa: maja on pigem luksuskaup

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja
Maja Foto: Liis Treimann

Teises kvartalis esimesega võrreldes majade hinnad Eestis langesid. Uus Maa kinnisvarabüroo elamispindade tegevjuhi Elari Tamme sõnul on elamu pigem luksuskaup ning mõned üksikud tehingud võivad statistikat tugevalt mõjutada.

Elamute hind on statistikaameti andmetel esimese kvartaliga võrreldes 2,7 protsenti langenud. «Elamud on pigem luksuskaup. See on suhteliselt marginaalne osa turust ja 5-6 maja soodsam müük juba peegeldub statistikas,» rääkis Tamm.

Eelmise kvartaliga võrreldes tõusid korterite hinnad teises kvartalis 5,6 protsenti. Eelmise aasta teise kvartaliga võrreldes on korterite hinnad tõusnud 9,9 protsenti ja majade hinnad 2,6 protsenti.

Tamme sõnul kergitavad korterite hindu ennekõike uusarendused. «Õismäe, Mustamäe, Lasnamäe ei ole kindlasti nii palju kasvanud. Nõudlus uute korterite järgi kesklinnas vahetus läheduses on aga päris suur, aga mitte piisav, et hinnarallit algatada,» kommenteeris ta.

 Hinnaralliks võiks olukorda nimetada siis, kui tõus poole aasta peale ulatuks 20 protsendini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles